Well a picture is worth a thousand words, and a video is worth a lot more than that. So this time around I won’t say much and let the pictures speak for themselves.

This five-level Hanging Garden, built from reclaimed plywood from the Reuse People was installed Tuesday afternoon at Philip Horvath’s loft in the Brewery. The hardest part was getting the ceiling – concrete, but above 3-1/2 inches of pure, white, crumble as you drill into it and of course, eco-friendly styrofoam – to take something from the hardware store strong enough, and long enough, to do the hanging part.

Getting the piece up in about 3 hours, was a real triumph and proves the concept at a whole new level, not to mention the fact that I’ve upgraded the craftsmanship considerably and used a coat of Peonfin oil for a long-term waterproof, beautiful and eco-friendly finish. Now it’s just a matter of further refining the product, testing some new materials and manufacturing approaches and staying in connection with Philip and Barry to see the piece get planted and move through a hopefully very long life cycle. I’ll be sure to update here as the plot thickens.